Stekta dumplings i jordnötssås

Dumplings satay – stekta dumplings i en härlig jordnötssås. Toppad med chili, rostad lök, koriander och jordnötter.

Stekta dumplings i jordnötssås

4 portioner

3 förpackningar frysta vegetariska dumplings
lite olja att steka i
3 msk vatten

Jordnötssås
150 g jordnötssmör
½ dl ljus sojasås
1 dl varmt vatten
2 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
½ dl agavesirap
1 msk limesaft

Servering
½ dl hackade jordnötter
1 röd chili, tunt skivad
rostad lök
färsk koriander

1. Ringla lite olja i en stekpanna. Placera ut dina dumplings och häll på vattnet. Sätt plattan på medelhög värme och lägg på ett lock. Kolla lite då och då. När vattnet har ångat bort är de klara. Då kan du ta av locket och låta dem steka tills undersidan har fått fint med färg.
2. Mixa ihop samtliga ingredienser till jordnötssåsen med hjälp av en stavmixer. Späd med vatten så att du får rätt konsistens. Värm gärna på lite i en kastrull.
3. Sprid ut jordnötssås på en tallrik. Toppa med dumplings. Strö över jordnötter, chili, rostad lök och färsk koriander.