Annons
Cape Ad

French toast med lönnsirapssmör

Läs mer

Betalt samarbete med Carlshamn

Jag älskar french toast, inte minst på helgerna. Ett sätt att göra de ännu lyxigare utan större ansträngning, är med ett lönnsirapssmör. Du kan använde det både för att steka french toasten i så att de får en lätt karamelliserad yta, men det är också mumsigt att servera till.

Carlshamn Tre oljor

Tre oljor är det senaste tillskottet i Carlshamn-familjen och den kommer i en efterlängtad större förpackning på 600 g. Carlshamn Tre oljor är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, som ger en balanserad smak och fin konsistens. Fungerar lika bra i matlagning och bakning som på mackan.

Recept: French toast med lönnsirapssmör

2 portioner

Lönnsirapssmör
100 g margarin, Carlshamn Tre Oljor
2 msk lönnsirap

2 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
1 msk vetemjöl
4 skivor formfranska

0,5 dl pekannötter
färska bär
extra lönnsirap

  1. Vispa ihop margarin och lönnsirap med en elvisp.
  2. Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en djup tallrik.
  3. Vänd brödskivorna i mjölkblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna och klicka ner en generös klick lönnsirapssmör.
  5. Stek brödskivorna i lönnsirapssmöret så att de får fint med färg på båda sidor.
  6. Stek även pekannötterna i lite lönnsirapssmör så att de blir läckert rostade.
  7. Servera dina french toast med extra lönnsirapssmör, lönnsirap, nötterna och färska bär.