Recept: Krispig tofutaco med avokadosås
4 portioner
500 g fast tofu
2 1⁄2 dl kolsyrat vatten
2 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 tsk mald spiskummin 1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i
Dillsås med avokado
1 avokado, i bitar
2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1⁄2 dl finhackad dill
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar
Till servering
små tortillabröd
1⁄2 gurka, finhackad
4 salladslökar, tunt skivade
Krispig tofu
1. Skiva tofun i 1 cm tjocka skivor eller stavar.
2. Vispa ihop kolsyrat vatten, vetemjöl, majsstärkelse, spiskummin, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en djup tallrik.
3. Häll upp pankoströbrödet på en tallrik.
4. Hetta upp generöst med rapsolja i en stek- panna.
5. Vänd tofun först i smeten, sedan i pankoströ- brödet och lägg till sist ner dem i en stekpanna. Stek gyllene på alla sidor.
Dillsås med avokado
Mosa avokadon och blanda med yoghurt, finhack- ad dill, rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Du kan även mixa ihop allt med en stavmixer.
Servering
Fyll värmda tortillabröd med dillsås, frasig tofu, finhackad gurka och skivad salladslök.