Pizzasandwich med kebab

Tänk dig en kebabpizza i form av en stor sandwich. Det här blev så fantastiskt gott, fyllt med kebab från Dava, sallad, kebabsås, vitlökssås och fefferoni.

Betalt samarbete med DAVA

En stor trend i sociala medier nu är att göra om pizzan till en gigantisk macka. Jag måste säga… det är smått genialiskt och fantastiskt gott. Du kan variera det på så många sätt. Jag gjorde en kebabvariant med nyheten kebab från DAVA och det blev ruskigt bra. Testa!

DAVA

DAVAs växtbaserade och ekologiska alternativ till kött är baserat på ärta och favabönor från Danmark. De kommer med olika kryddor så att du har en rad med varianter att välja mellan, som t ex Fajita, Kebab, Taco, No Beef och No Chicken,

Proteinrikt, lätt att tillaga och väldigt gott.

Tillagning

Blanda kryddor med 2 dl vatten och 3 msk. olja. Lägg till växtbitar. Låt det dra i 10–15 minuter tills vätskan absorberats under konstant omrörning. Tillaga No Kebab genom att steka i panna i 5–10 minuter på medelvärme eller i ugnen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Recept: Pizzasandwich med kebab från DAVA

1 stor pizzasandwich

1 förpackning DAVA No Kebab
1 färdig pizzadeg
kebabsås

Vitlökssås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk majonnäs
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
vitpeppar

Sallad
2 dl hackad isbergssallad
1 tomat, i bitar
5 cm gurka, hackad
0,5 rödlök, tunt skivad
några fefferoni
2 tsk olivolja
1 msk citronsaft

  1. Förbered DAVAs kebab enligt anvisningarna på förpackningen (se tipsrutan ovan).
  2. Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Gör samma med salladen.
  3. Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på max (runt 250 grader).
  4. Ta ut den kylda degen och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
  5. Kavla ut degen till en rundel. Ringla över olivolja och vik ihop till en halvmåne. Ringla olivolja över degen och grädda sedan i 6-8 minuter eller tills den har fått fint med färg.
  6. Öppna upp pizzasandwichen och fyll med kebabsås, DAVAs kebab, sallad, fefferoni och vitlökssås.