Vegetarisk sweet chili-gryta

Sweet chili-sås har räddat många middagar genom åren och här får den till och med spela huvudrollen. En enkel gryta med mycket smak och genvägen via färdiga sojabitar.

4 portioner

400 g vegobitar, t ex Hälsans Köks filébitar, Oumph eller fast tofu
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
½ dl vitt vin eller vatten
1 ½ dl sweet chili-sås
¾ dl ljus sojasås
1 msk dijonsenap

Till servering
kokt basmatiris
2 salladslökar, tunt skivade

1. Fräs vegobitarna i generöst med olja. De ska få fint med färg.
2. Vänd ner gul lök, vitlök och ingefära och låt fräsa med tills löken mjuknar.
3. Häll på vin eller vatten och låt koka in nästan helt.
4. Rör ner sweet chili-sås, sojasås och dijonsenap. Låt puttra på i några minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
5. Servera tillsammans med kokt basmatiris och skivad salladslök.