Bao med hoisinbiffar och kimchislaw

De här biffarna har en underbar smak av hoisinsås som passar underbart ihop med kimchislaw. Perfekt i en ångad bao.

Betalt samarbete med Anamma

Jag älskar bao. Bao är ångade bullar som du enkelt hittar i frysdisken och sedan ångar själv i bambukorgar. Du kan fylla de med lite allt möjligt, här gjorda jag enkla biffar på Anammas Baljväxtfärs. En formbar vegofärs gjord på svenskodlade baljväxter.

Fun fact! Ofta ser man det stå ”bao buns” och jag är skyldig till att säga det. Bao betyder ”buns” så det man säger är ”buns buns” eller ”bullar bullar”.

Anammas Baljväxtfärs

Gjord på svenskodlade baljväxter. Används precis som vanlig färs men har 95 % lägre klimatpåverkan än nötfärs. Perfekt både i färssåser och grytor som till biffar, burgare, tacos mm. Du kan självklart krydda upp den som jag har gjort här, men den är även jättegod naturell.

Bao med hoisinbiffar med kimchislaw

4 portioner

400 g Anammas Baljväxtfärs
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk riven färsk ingefära
0,5 dl hoisinsås
salt

Kimchi slaw
2 dl kimchi
1 dl majonnäs

Servering
8 bao
gurka, tunt skivad
röd chili, tunt skivad
färsk koriander

  1. Tina Anammas färs. Enklast är att bara sprida ut den på ett bakplåtspapper och låta stå i 30 minuter.
  2. Blanda färsen med vitlök, ingefära, hoisinsås och lite salt. Forma till biffar och stek gyllene i lite olja.
  3. Krama ur vätskan ur kimchin, annars blir slawn för rinnig. Blanda sedan den med majonnäsen.
  4. Ånga baobröden i 5-6 minuter i bambukorgar satta över sjudande vatten.
  5. Full baon med skivad gurka, burgarna, kimchislaw, röd chili och koriander.