12 bitar
2
00 g smält smör, t ex mjölkfritt
2
msk vetemjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2,5 dl strösocker
250 g frysta blåbär
msk vetemjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2,5 dl strösocker
250 g frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop yoghurt och strösockret.
3. Vispa nu ner yoghurtblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
4. Smöra och mjöla en springform, ca 26 cm i diameter. Vispa smeten lite lätt och häll sedan ner den i bakformen.
5. Strö över de frysta blåbären och pressa ner dem något i smeten. Grädda kakan i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.