Det här är verkligen som en klassisk kålpudding, men nu helt vegan med kokosmjölk och sojafärs.
4 portioner
1 dl risgryn
2 dl kokosmjölk
1 vitkålshuvud
rapsolja att steka i
2 msk ljus sirap
1,5 dl vatten
600 g sojafärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk curry
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka risgrynen i kokosmjölken i ca 10 minuter. Häll bort överflödig vätska och låt risgrynen svalna något.
3. Hacka vitkålshuvudet grovt och bryn i omgångar i rapsolja. När all vitkål är brynt häller du tillbaka den i stekpannan. Salta, peppra och ringla över ljus sirap.
4. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vitkålen har mjuknat.
5. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg.
6. Finhacka den gula löken, vit- löksklyftorna och paprikan.
7. Blanda ner i färsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Vänd till sist ner de kokta ris- grynen.
8. Sprid ut färsblandningen i en gratängform. Fördela den stekta vitkålen över färsen. Grädda i 40 minuter. 9. Servera som den är eller med en kall yoghurtsås smaksatt med torkad mynta.