Gör gärna rullarna i förväg, lägg på en plåt och låt stå kylen tills gästerna kommer. Då kan du sätta in maten i ugnen.
Filodegsrullar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
olivolja att steka i
500 g sojafärs
2 msk riven färsk ingefära
2 msk ljus soja
2 msk sweet chilisås
6 ark filodeg
rapsolja
vita sesamfrön
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka den gula löken, vitlöksklyftan och paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får färg.
3. Blanda ner sojafärsen och låt steka med i några minuter. Skala och riv ingefäran. Rör ner ingefära, sojasås och sweet chilisås. Ta stekpannan från plattan och låt fyllningen svalna.
4. Lägg 3 ark filodeg på varandra. Fördela hälften av färs fyllningen längs ena långsidan och rulla sedan ihop.
5. Gör en till likadan rulle och lägg båda på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla rullarna med rapsolja och strö över sesamfrön.
6. Släng in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills rullarna har fått fint med färg.
Rostade grönsaker
2 zucchini, ca 600 g
2 auberginer, ca 600 g
2 rödlökar
2 röda paprikor
2 gula paprikor olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär zucchini, aubergine, rödlökar och paprikor i mindre bitar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Blanda väl.
3. Rosta i ugnen i 20-30 minuter, eller tills grönsakerna är härligt gyllenbruna.Vänd runt då och då.
Mangosås
200 g mango, fryst går bra
1 avokado
2 tsk riven färsk ingefära
saften från 1 lime
2 dl vatten
0,5 tsk salt
1. Tina mangon först om du använder fryst. Skala och skär i bitar om du använder färsk. Lägg sedan mangon i en skål.
2. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg i skålen. Pressa limen. Skala och riv ingefära. Häll limesaft, ingefära, vatten och salt i skålen.
3. Mixa ihop till en slät sås med stavmixer, mixer eller mat beredare.
Servera filodegsrullarna tillsammans med rostade grönsaker och mangosås.