Vegetarisk Gulasch

Det finns kanske inget som värmer bättre än en gulasch kalla höstdagar. Den här varianten görs på belugalinser och blir otroligt mustig och god. Kan med fördel göras i förväg och sedan stå över natten och är perfekt för lunchlådan.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Recept: Vegetarisk Gulasch

4 portioner

200 g rotselleri
2 gula lökar, tunt skivade
4 potatisar, tärnade
2 morötter, skivade
2 paprikor, i bitar
½ dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 förpackning krossade tomater à 400 ml
8-10 dl vatten + 1 msk buljongpulver eller 1 buljongtärning
2 ½ dl belugalinser
2 msk japansk soja
3 vitlöksklyftor, rivna
salt


  1. Skala och skär rotsellerin i 1 cm stora tärningar. Fräs tillsammans med gul lök i rikligt med olja.
  2. Vänd ner potatis, morot och paprika. Låt fräsa med i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs under omrörning tills purén börjar bränna i botten.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, linser, soja och vitlök. Låt koka upp och sänk sedan värmen och sjud grytan i 45-60 minuter, rör om då och då. Smaka eventuellt av med mer salt.