Annons
Cape Ad

Vegetarisk Gulasch

Det finns kanske inget som värmer bättre än en gulasch kalla höstdagar. Den här varianten görs på belugalinser och blir otroligt mustig och god. Kan med fördel göras i förväg och sedan stå över natten och är perfekt för lunchlådan.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Recept: Vegetarisk Gulasch

4 portioner

200 g rotselleri
2 gula lökar, tunt skivade
4 potatisar, tärnade
2 morötter, skivade
2 paprikor, i bitar
½ dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 förpackning krossade tomater à 400 ml
8-10 dl vatten + 1 msk buljongpulver eller 1 buljongtärning
2 ½ dl belugalinser
2 msk japansk soja
3 vitlöksklyftor, rivna
salt

  1. Skala och skär rotsellerin i 1 cm stora tärningar. Fräs tillsammans med gul lök i rikligt med olja.
  2. Vänd ner potatis, morot och paprika. Låt fräsa med i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs under omrörning tills purén börjar bränna i botten.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, linser, soja och vitlök. Låt koka upp och sänk sedan värmen och sjud grytan i 45-60 minuter, rör om då och då. Smaka eventuellt av med mer salt.