Tortillapaj, 4 portioner
2 msk matolja + extra till formen
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk majs, 150 g
500 g sojafärs
1½ dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl vatten
1 påse taco kryddmix
1 påse babyspenat
1 förpackning cocktailtomater
4 stora tortillabröd
Finhacka den gula löken och paprikan. Stek lök, paprika, majs och sojafärs i matoljan. När allt har fått fin färg tillsätter du yoghurt, vatten och taco kryddmix. Låt puttra på i några minuter och rör sedan ner babyspenaten. Pensla en springform, 28 cm i diameter, med matolja. Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med färsröra och resterande tortillabröd. Täck det översta tortillabrödet med den sista färsröran och toppa med skivade cocktailtomater. Gratinera tortillapajen i 200 grader i 20 minuter.
Följ VEGO i brevlådan – prenumerera på VEGO:
[button color=”green” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.kundservice.net/kundservice2/Product/Offer?product=VGO”]3 nr för 159 kr (halvår)
•••
6 nr för 298 kr (helår)[/button]
eller
[button color=”green” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.kundservice.net/kundservice2/Product/Standard?product=VGO&couponno=6″]Löpande kortbetalning[/button] Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger
[button color=”yellow” size=”small” alignment=”center” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.vegomagasinet.se/gebort/”]Ge bort en prenumeration?[/button]
Denna ”Tacolasagne” är helt fantastisk. Eftersom jag älskar att använda chili i min mat passar den mig perfekt. Till nästa gång ska jag testa att byta ut en del färs mot någon rolig böna. Borde också funka!
Tack för receptet!
/Wictor