Smördegsinlindade prinskorvar – pigs in a blanket

Här kommer klassikern ”pigs in a blanket” – smördegsinlindade vegoprinskorvar med ost och en senapsdipp.

*I samarbete med Vegme*

Vegme har kommet med helt växtbaserade prinskorvar! Jag blev så glad för deras korvar är verkligen amazing med ”skinn” som får det perfekta ”knäppet” när man steker dem. De har självklart en given plats på julbordet, varför inte i form av ”pigs in a blanket”. En amerikansk klassiker som består av prinskorvar du rullar in i smördeg och gratinerar. Jag har även rullat in ost för extra mumsighet samt rört ihop en enkel senapssås att servera till.

Vegmes prinskorvar

Vegmes prinskorvar är som deras andra korvar helt växtbaserade och gjord på solros- och ärtprotein. De har ett skinn av alger som är helt magiskt när du steker dem. Det blir krispigt och underbart precis som det ska. Läs mer om Vegmes produkter här.

Recept: Smördegsinlindade prinskorvar – pigs in a blanket

1 förpackning Vegme prinskorvar
fryst smördeg, t ex mjölkfri
ostskivor, t ex växtbaserad
havregrädde att pensla med
sesamfrön

Senapsdipp
2 dl crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk senap
salt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina smördegen och skär i remsor så att de är lika breda som prinskorvarna.
  3. Lägg en vit ost i ena änden av smördegen. Lägg på en prinskorv och rulla ihop. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Pensla smördegen med grädde och strö över sesamfrön.
  5. Grädda de smördegsinlindade korvarna i 15-20 minuter tills de har fått fint med färg.
  6. Rör ihop crème fraîche och senap i en skål. Smaka av med salt och servera till.