350 g pasta, t ex fettucce med fullkorn
2 knippen grön sparris à 250 g
2 msk olivolja
1 paket Bute island Creamy Sheese, svartpeppar och vårlök
2 dl sojamjölk
1 hackad vårlök
1 dl valnötter
nymalen svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skär sparrisen i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen på hög värme 2–3 min. Lägg åt sidan.
Värm Creamy Sheese med sojamjölk i en kastrull och sjud på låg värme tills osten smält.
Toppa den nykokta pastan med såsen. Strö över sparris, vårlök och brutna valnötter. Avsluta med nymalen svartpeppar.
Det här receptet är från Kung Markattas nya satsning ”Vego dag”.
– Vi ser detta som ett sätt att inspirera till att enkelt, smidigt och med matglädje kunna välja bort kött ibland, eller varje dag, berättar Tina Olson Wikström, Brand Manager på Kung Markatta AB.
De kommer att ladda upp vegetarisk och vegansk vegomat och inspiration på sin Facebooksida, Instagram och Youtube-kanal.