Smördegsflarn med päron

Du vet hur man brukar säga att de enklaste desserterna är de godaste? Så är det verkligen när det kommer till de här frasiga smördegsflarnen.

Ibland behöver man bara en supersnabb dessert att slänga ihop när man får oväntat besök eller bara ät sugen på något gott. Den här desserten görs enkelt vegansk om du får tag på smördeg gjord på margarin. Istället för päron kan du förresten testa allt från äpple, plommon, nektariner, aprikoser eller varför inte apelsinklyftor?

Recept: Smördegsflarn med päron

4 st

4 plattor fryst smördeg
100 g mandelmassa
2 päron
0,5 dl strösocker
grädde, t ex soja- eller havregrädde eller vatten till pensling

Till servering
0,5 dl mandelflagor
florsocker
glass, t ex havre- eller sojaglass

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina smördegsplattorna i rumstemperatur i 20 minuter.Riv mandelmassan och fördela den på smördegsplattorna. Skala päronen och dela dem på längden.Skär ut kärnhuset och skiva sedan dem tunt.
  3. Lägg en skivad päronhalva på varje smördegsplatta. Strö över strösockret.
  4. Pensla kanterna medeller vatten och grädda päronflarnen i 25 minuter.
  5. Strö över mandelflagorna och pudra med florsocker. Servera med glass.