Saffransbullar med mandelmassa och mandellikör

Saffransbullar maxade med mandelmassa och mandellikör är bland det godaste som finns tillsammans med en kopp glögg eller varm choklad.

1 sats lussedeg, se nedan

Mandelmassefyllning
200 g smör
2 dl strösocker
3 dl mandelmassa, riven
1-2 msk Mandellikör, kan uteslutas

Topping
pärlsocker
hackad mandel

  1. Förbered degen enligt receptet.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, 40 × 50 cm.
  3. Vispa ihop smör, socker, mandelmassa och likör till en krämig fyllning. Bred ut över hela degen.
  4. Rulla ihop degen från långsidan. Skiva degrullen i 2 cm tjocka skivor.
  5. Lägg skivorna med snittytan nedåt i pappersformar och ställ på bakplåtar. Platta till med handflatan. Täck med en bakduk och låt jäsa i 1 timme.
  6. Pensla bullarna med mjölk och strö över pärlsocker och mandel.
  7. Grädda i 250 grader i ca 12 minuter.

 

Världens bästa lussedeg hittar du här. Du kan enkelt halvera det om du känner för det.

Veganska lussebullar