1 sats lussedeg, se nedan
Mandelmassefyllning
200 g smör
2 dl strösocker
3 dl mandelmassa, riven
1-2 msk Mandellikör, kan uteslutas
Topping
pärlsocker
hackad mandel
- Förbered degen enligt receptet.
- Kavla ut degen till en rektangel, 40 × 50 cm.
- Vispa ihop smör, socker, mandelmassa och likör till en krämig fyllning. Bred ut över hela degen.
- Rulla ihop degen från långsidan. Skiva degrullen i 2 cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna med snittytan nedåt i pappersformar och ställ på bakplåtar. Platta till med handflatan. Täck med en bakduk och låt jäsa i 1 timme.
- Pensla bullarna med mjölk och strö över pärlsocker och mandel.
- Grädda i 250 grader i ca 12 minuter.
Världens bästa lussedeg hittar du här. Du kan enkelt halvera det om du känner för det.