Vi användes oss av dadelvärldens diamanter: Medjooldadlarna. De är stora, saftiga och precis lagom söta. I Sverige är det bland annat Yammo som välsignar utvalda butiker med dem.
Hela grejen med dadelpraliner är löjligt enkelt, dvs. perfekt i juletid när man bara vill ta det lugnt. Gör ett snitt längs dadeln och pilla ut kärnan. Fyll med nötsmör, nötter, torkad frukt eller annat du gillar. Doppa de fyllda dadlarna i mörk choklad och toppa med något mumsigt. Låt stelna i kylen. Klart!
Dadelpraliner med mandel, 6 st
6 dadlar, urkärnade
2 msk mandelsmör
50 g mörk choklad, smält
rostade mandelspån
Dadelpraliner med pistage, 6 st
6 dadlar, urkärnade
3 msk hackade pistagnötter
50 g mörk choklad, smält
hackade pistagenötter
Dadelpraliner med kokos
6 dadlar, urkärnade
2 msk kokosflingor
50 g mörk choklad, smält
kokosflingor
Dadelpraliner med jordnötssmör
6 dadlar, urkärnade
2 msk jordnötssmör
50 g mörk choklad, smält
hackade jordnötter
flingsalt