Recept: Kryddiga kikärtor med färs
4 portioner
1 burk kikärtor à 400 g, ca 3 dl kokta
300 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 aubergine, tärnad
1 msk chipotlepasta
3 dl krossade tomater
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Sallad
2 tomater, i halvmånar
1 rödlök, i tunna halvmånar
1 lime, saften
2 msk finhackad koriander
salt
Servering
libabröd eller annat pitabröd
yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda kikärtor, vegofärs och aubergine på en plåt.
3. Rör ihop chipotlepasta, krossade tomater, olivolja, salt och peppar i en skål. Blanda med resten på plåten.
4. Rosta allt i 20-30 minuter. Det ska få fint med färg.
5. Blanda ihop tomat, lök, limesaft, koriander och salt i en skål.
6. Servera den rostade plåten tillsammans med sallad, bröd och yoghurt.