Kryddiga kikärtor med färs

Den här rostade plåten har blivit en riktigt favorit hos mig. Den sköter sig själv i ugnen och allt du behöver till är en enkel sallad och bröd.

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Recept: Kryddiga kikärtor med färs

4 portioner

1 burk kikärtor à 400 g, ca 3 dl kokta
300 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 aubergine, tärnad
1 msk chipotlepasta
3 dl krossade tomater
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Sallad
2 tomater, i halvmånar
1 rödlök, i tunna halvmånar
1 lime, saften
2 msk finhackad koriander
salt

Servering

libabröd eller annat pitabröd
yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda kikärtor, vegofärs och aubergine på en plåt.
3. Rör ihop chipotlepasta, krossade tomater, olivolja, salt och peppar i en skål. Blanda med resten på plåten.
4. Rosta allt i 20-30 minuter. Det ska få fint med färg.
5. Blanda ihop tomat, lök, limesaft, koriander och salt i en skål.
6. Servera den rostade plåten tillsammans med sallad, bröd och yoghurt.