Vegetarisk libapizza med kryddstark färsröra, granatäpple och syrlig rödlök

Libabröd hittar du på brödavdelningen och de är så användbara. Förvandla dem till pizzorna alla älskar genom att toppa dem med en kryddig färsfyllning.

Recept och foto: Julia Tuvesson

4 portioner

Syrlig rödlök
1 rödlök, tunt skivad
½ citron, saften

Kryddstark färsröra
1 röd paprika, i mindre bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
10 st soltorkade tomater i olja
1 tsk rökt paprika
½ jalapeño, finhackad
½ tsk aleppopeppar eller annan rökig chili
1 tsk rökt paprika
2-3 msk tomatpuré
1 paket formbar färs à 300 g, tinad och/eller kyld

4 libabröd

Topping
1 rödlök, tunt skivad
1 citron, saften
½ granatäpple
1 knippe persilja, grovhackad
½ jalapeño, i tunna skivor
½ gurka, i små bitar
ev. yoghurt

Servering
hummus
valfria pickles

Syrlig rödlök
Blanda rödlöken med hälften av citronsaften. Spara resten av citronen som topping till pizzan. Låt löken stå och marinera till servering.

Kryddstark färsröra
1. Mixa paprika, vitlök, soltorkade tomater, kryddor och tomatpuré i en matberedare. Blanda med den formbara färsen.
2. Fördela röran jämnt på libabröden. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Servering
Toppa varje bröd med granatäpple, persilja, gurka och lök. Om du vill kan du ha på lite extra citronsaft och yoghurt också. Servera med hummus och pickles.