Receptet är från senaste numret av VEGO, ute nu!
Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
4 portioner
½ dl rapsolja
1 kanelstång
1 tsk bruna senapsfrön
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
400 g sojafärs
2 dl krossade tomater
2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
3 dl gröna ärtor
2 dl vatten
Till servering
färsk koriander
kokt basmatiris
roti, se recept
1. Hetta upp oljan i en gryta.
2. Rör ner kanelstång och senapsfrön. När senapsfröna börjar poppa rör du ner gul lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa med tills löken mjuknar.
3. Rör ner sojafärsen och låt fräsa med i någon minut.
4. Rör ner krossade tomater, garam masala, chilipulver, gurkmeja, spiskummin, gröna ärtor och vatten. Lägg på ett lock och låt allt puttra på i 5 minuter.
5. Servera din keema med kokt ris och roti.