Vegansk ”butter chicken”-pizza

Den här pizzan är inspirerad av klassisk indisk butter chicken men helt vegansk. Den har en kryddig sås både som bas på pizzan och att ringla över när den är färdiggräddad. Mums!

*I samarbete med Schysst käk*

Jag var sedan tidigare ett stort fan av Schysst käks många veganska produkter och blev så peppad av att de nu har ett pizzakit med en stenugnsbakad botten och en riktigt god tomatsås till. Bottnarna är lagom tunna och ger en härligt krispig pizzabotten. Bara bred på tomatsåsen och toppa med valfri topping, grädda i 220 grader i 6-8 minuter och pizzan är klar!

Jag ville göra något indiskt och älskar redan min veganiserade ”butter chicken”… så… vegansk butter chicken-pizza! Jag använde tomatsåsen som följde med och blandade med mjölkfri crème fraîche och kryddor. Den används dels som bas men jag sparar även en del att ringla över. Psst… jag använde även Schysst käks vegogyros som är helt amazing. Superenkel, supersmarrig och klar på 10 minuter.

2 pizzor

1 pizzakit från Schysst käk
1 förpackning Schysst käk vegogyros
2 dl crème fraîche eller yoghurt, t ex mjölkfri
4-6 vitlöksklyftor, pressade
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk garam masala (kryddmix som finns i kryddhyllan)
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

0,5 rödlök, tunt skivad
färsk koriander

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda ihop tomatsåsen från båda förpackningarna med resterande ingredienser.
  3. Bröd ut en tredjedel av såsen på bottnarna. Toppa med vegogyrosen.
  4. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen har fått fint med färg.
  5. Ta ut pizzorna och ringla över resterande sås. Strö över tunt skivad rödlök och koriander. Hugg in!