Annonsör
Visar 2322 resultat
Recept januari 16, 2025
Matiga soppor med bönor kan bli utsökt goda. Här använder jag mig av pepprig basilika och gör en grönsaksbas som på italienska kallas soffritto. Gul lök tillsammans med morot och stjälkselleri hackas och steks mjuk med olivolja för att ge en tydlig smak av buljong.
Recept januari 16, 2025
Min kompis Antonio från Madrid har lärt mig hur man lagar paella. Jag tror att han skulle gilla detta recept som verkligen kommer till sin rätt när riset får stå till sig en liten stund och dra åt sig alla goda smaker.
Recept januari 16, 2025
Den här rätten åt jag första gången på en vingård i Kroatien utanför Zagreb tillsammans med min svägerska Daniela, inte långt från hennes hemtrakter. Jag har försökt att återskapa receptet och tolka det på mitt sätt där svenskodlade bruna bönor passar perfekt.
Recept januari 16, 2025
En läcker auberginerätt som blir knaprig och krispig i konsistensen när man först blandar auberginen med majsstärkelse innan man steker den på hög värme. Lägg till den syrliga såsen med soja och chili och det blir en verklig vinnarrätt.
Recept januari 16, 2025
När jag träffade David, som växt upp utanför Dijon i Frankrike, förändrades mitt sätt att använda mangold. Han berättade om hur han lagade sallad med späd mangold tillsammans med en mustig senapsvinägrett. Den här salladen är en gastronomisk smakupplevelse!
Recept januari 16, 2025
Det här är en soppa inspirerad av den thailändska tom kha gai, här med vegobollar. Supersmidigt eftersom du kan köpa färdiga vegetariska "köttbullar" och använda eftersom soppan i sig har så mycket smak.
Recept januari 16, 2025
Det är ingen hemlighet att jag älskar sesam. Det är sesampasta som skänker krämighet till denna underbara, helt växtbaserade nudelrätt som toppas med krispig broccoli.
Recept januari 16, 2025
Jag blev tipsad om den här chilenska soppan av bästa Sebastian Páez på bästa Santa Salsa i Stockholm. En lantlig chilensk gryta med majs och bönor.
Populära kategorier
Recept januari 16, 2025
Den här chokladpajen har jag gjort i så många varianter att jag har slutat räkna. Varför? Därför att den är busenkel och den består av ingredienser du enkelt har hemma. Det är inte bara en dessert för när du får oväntat besök, den är perfekt som en klapp på axeln efter en bra vecka i vegomatens tecken.
Recept januari 16, 2025
Det här är en av mina absoluta, absoluta favoriträtter. Så enkel och så god. När det är grönkålssäsong gör jag den här så ofta jag får lust, och det är ofta.
Recept januari 16, 2025
Krämiga vegetarisk pastarätt som blir härligt mustig av rotsellerin och samtidigt frisk och fräsch av citron och rosmarin. Extra plus för att den är så billig.
Recept januari 16, 2025
Jag älskar dan dan-nudlar och tänkte att jag skulle använda samma smaker fast med dumplings. Det blev supergott! Det här är för övrigt en förenklad variant så att du enkelt får tag på alla ingredienser.
Recept januari 16, 2025
Här kommer en väldigt enkel soppa med dumplings. Det är knappt något arbete alls bakom men är precis vad du behöver när det är kallt ute. Jag lovar!
Recept januari 16, 2025
Jag använder en av mina favoritlinser här, belugalinser, som har gott tugg- motstånd och en nötaktig smak. Jag kan lova dig att du kommer gilla den här rätten med sina djupa smaker från grönsaksbasen. En enkel gryta som jag ofta äter till middag och använder i lasagne.
Recept januari 15, 2025
Barbaribröd persiska bröd som är goda att äta som de är, både till frukost och som tillbehör till maten. Testa dem med en god gryta som du kan suga upp alla goda smaker med. Pssst... godast nybakat men kan också livas upp med en stund i brödrosten eller ugnen.
Recept januari 14, 2025
Det här är ett väldigt roligt och överraskande sätt att servera dumplings på. De kallas även ”lace dumplings”, vilket syftar på att det ser ut som spets. Låt gästerna få bryta loss sina dumplings med pinnar och doppa i dippsåsen.
Denna hemsida använder cookies