Recept och foto: Julia Tuvesson
Recept: Citronpasta med rostade kronärtskockor och pistagekrisp
4 portioner
2 skivor surdegsbröd
½ dl pistagenötter
½ citron, saft och rivet skal
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 burk marinerade kronärtskockor à 290 g
1-2 msk kapris
en nypa chiliflakes
1 knippe färsk persilja
4 portioner spagetti
salt
svartpeppar
olivolja
1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
2. Bryt surdegsbrödet i grova bitar och mixa till önskad storlek. Lägg i pistagenötterna och mixa igen.
3. Lägg över bröd- och nötmixet i en stekpanna och stek i olja tills krispigt. Rör runt hela tiden.
4. Smaksätt med citronzest, chiliflakes, salt, peppar och riven vitlök.
5. Låt kronärtskockorna rinna av och lägg dem på en klädd plåt. Låt rosta på 200 grader i ca 15-20 minuter tills de har fått lite färg.
6. Blanda den avrunna spagettin med de rostade kronärtskockorna. Blanda ner finhackad persilja, kapris, citronsaft och olivolja. Avsluta med att blanda ner bröd- och pistagekrispet. Salta och peppra. Servera genast!