Chokladbollar deluxe – Fairtrade edition

Baka chokladbollar och gör världen lite bättre genom att använda Fairtrade-märkta produkter. Här kommer våra bästa chokladbollar!

*I samarbete med Fairtrade*

3 dl havregryn
75 g mjölkfritt margarin
25 g kokosolja (med smak) Fairtrade
1 dl socker, Fairtrade
2 msk kakao, Fairtrade
0,5 tsk vaniljpulver, Fairtrade
1 nypa salt
150 g hackad mörk choklad, Fairtrade
2 msk kallt kaffe, Fairtrade

Dekoration
kokosflingor, Fairtrade

1. Rosta havregrynen i en torr stekpanna tills den får fint med färg. Häll över på en tallrik och låt svalna helt.
2. Mixa havregryn, margarin, kokosolja, socker, kakao, vaniljpulver och salt krämigt
i en matberedare. Om kokosoljan är fast så smält den försiktigt i en kastrull.
3. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Mixa ner i smeten tillsammans med kaffet. Ställ in chokladbollssmeten i kylskåpet i ca 30 minuter tills den har blivit fast.
4. Rulla till bollar som du sedan rullar i kokosflingor. Om kokosflingorna inte fäster, fukta händerna med lite vatten och rulla bollarna i händerna och därefter i kokos.
5. Ställ in bollarna i kylen så att chokladen stelnar.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Simon Bajada