Cornribs med gochujangmajonnäs och grillad lime

Här kommer ett nytt sätt att grilla och servera majskolvar på. Som ”ribs” med en helt underbar gochujangmajonnäs.

Recept: Julia Tuvesson Foto: Miriam Preis

Tajín?

Tajín är en mexikansk kryddblandning med chili, citron och salt. Du hittar den enklast online på t ex andale.se och chiliexpert.se.

Gochujang

Gochujang är en lagom het, lätt söt chilipasta. Den används mycket i det koreanska köket och du hittar den i den asiatiska hyllan eller i asiatiska butiker.

Recept: Cornribs med gochujangmajonnäs och grillad lime

4 förrätts- eller plockportioner

2 kokta majskolvar

Marinad
2-3 msk rapsolja
1 tsk rökt paprikapulver
½ lime, saft och rivet skal
ev. tajín
salt och svartpeppar

Gochujangmajonnäs
1 ½ dl majonnäs
2-3 tsk gochujang
½ lime, saften
salt
svartpeppar

Servering
1 lime, halverad
1 litet knippe koriander
ev. chilisås, t ex Valentina
ev. tajín

  1. Rör ihop ingredienserna till majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Klyv majskolvarna på längden i totalt 8 jämnstora bitar.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner majskolvarna i den. Rör runt försiktigt så att marinaden täcker majsen runt omkring.
  4. Grilla majsen på alla sidor tills den har fått färg. Var försiktig när du vänder på den så att det inte lossnar majskorn från kolven. Grilla även limen.
  5. Bred ut majonnäsen på ett fat. Toppa med den grillade majsen och den grillade limen. Strö över rikligt med koriander, salta och peppra.
  6. Strö eventuellt över lite tajín samt chilisås.