Annons
Cape Ad

Potatis-one pot

I en one pot går det ju att slänga i så gott som vilka grönsaker som helst. Se dessa som förslag och ta det du gillar och/eller har hemma. Kanske rentav dags för en liten ute-restfest?

Att äta ute är inte bara ett roligt sätt att laga mat på, ALLT blir godare ute i naturen. Någon som är proffs på inte bara utemat utan även billig mat är Hanna Olvenmark. Här kommer ett recept från Hannas kokbok Portionen under tian: Äta ute.

Äta ute

I Portionen under tian: Äta ute (Ordfront förlag) delar Hanna Olvenmark med sig av enkel och billig mat som bäst avnjuts utomhus. Boken är lakto-ovo-vegetarisk med mycket veganskt och tips på hur du veganiserar.

Följ Hanna

Följ Hanna på Instagram @portionenundertian och kolla in hemsidan undertian.com. Och glöm inte hennes grymma böcker Portionen under tian – Bra mat för dig, din plånbok och planeten, 300-kronorsveckorna och Äta ute!

Recept: Potatis-one pot

4 portioner

½ kg potatis
1 gul lök
½ röd chili
olja att steka i
1 frp krossade tomater à 400 g
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g grönkål
2 dl torkade röda linser
2 msk hackad persilja, fryst eller färsk
1 msk japansk soja
svartpeppar

Till servering
ev. bröd

HEMMA
Tvätta potatisen om den är väldigt jordig.

UTE

  1. Skala och hacka löken. Dela potatisen i kvartar. Finhacka chilin.
  2. Tänd stormköket. Hetta upp lite olja i det större kokkärlet och fräs lök, potatis och chili tills löken är mjuk. Rör runt så att det inte bränns vid.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt småkoka i ca 10 min. Använd stekpannan som lock.
  4. Grovhacka grönkålen. Häll i grönkål, linser och persilja i grytan och låt koka i ca 10 min till. Rör med jämna mellanrum. Se till att vätskan hela tiden täcker potatisen och linserna och tillsätt ev. mer vatten vid behov. Smaka av med soja och svartpeppar.
  5. Servera din one pot som den är eller med ett gott bröd till.