Chokladbollar med jordnötssmör

Här kommer klassiska chokladbollar med en hemlighet… jordnötssmör! Supergoda och rullade i knapriga jordnötter.

Chokladbollar är något man aldrig tröttnar på. Det är helt omöjligt! Här kommer en twist för dig som vill prova något nytt. Det är klassiska goda chokladbollar men fylla med jordnötssmör och även rullade i hackade jordnötter!

Våra bästa chokladbollar

Vi älskar chokladbollar och även om jag tycker klassiska chokladbollar är ruskigt goda så går de att ta ännu längre. Som de här med riktig choklad, rostade kokosflingor och lite kokosolja för extra kokossmak.

Friterade chokladbollar

Chokladbollar går att äta på så många olika sätt. Vi har allt från fyllda gifflar, till pannkakor eller som här… friterade chokladbollar.

Kokosflingor eller pärlsocker?

Ja, det är ju den ständiga frågan när det kommer till chokladbollar. Här är det varken kokosflingor eller pärlsocker utan… jordnötter! Hackade jordnötter mer bestämt.

150 g smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
4 dl havregryn

1 dl jordnötssmör
2 dl mixade eller hackade jordnötter

  1. För att göra det enkelt för dig, börja med att klicka ut jordnötssmör på en bricka eller klicka ner i lagom stora plastformar. Ställ in i frysen så att de fryser till och blir hårda, på så sätt blir det enklare att fylla chokladbollarna.
  2. Häll ner samtliga ingredienser till chokladbollarna i en matberedare och mixa ihop till en hyfsat fin smet. Du kan även arbeta ihop allt för hand i en bunke.
  3. Fördela smeten till ganska stora bollar.
  4. Platta till en boll och lägg på en bit jordnötssmör och nyp ihop bollen. Rulla jämn.
  5. Hacka jordnötterna fint i en matberedare eller för hand. Häll ut på en tallrik.
  6. Rulla bollarna i jordnötter och ställ in i kylskåpet för att stelna något.