Kladdkaka med nougatfrosting

Den här kladdkakan är så maxad att man ser stjärnor. En kladdig chokladkaka toppad med nougatfrosting och hallon. Kan det bli bättre?

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Recept: Kladdkaka med nougatfrosting

8 bitar

Kladdkaka
3 dl vetemjöl
2 dl rårörsocker
1 ½ dl kakao
½ dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g smält smör, t ex mjölkfritt
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ dl ljus sirap

Nougatfrosting
50 g mjukt smör, t ex mjölkfritt
150 g Nöt-Crème
3 dl florsocker
100 g färskost, t ex Oatly påMackan eller Violife

Servering
färska hallon

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en form, ca 20 cm i diameter.
  3. Vispa ihop vetemjöl, rårörsocker, kakao, majsstärkelse, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Vispa ner lite smält smör och grädde i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Vispa till sist ner sirapen.
  5. Skrapa sedan ner smeten i den förberedda formen och grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  6. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Bred eller spritsa på kladdkakan. Dekorera med hallon.