Annons
Cape Ad

Vegobullar med bearnaise-potatissallad

De nya svenskodlade vegobullarna från Färsodlarna är verkligen något helt nytt i vegoväg. Du steker dem enkelt i stekpannan eller rostar i ugnen (perfekt när du lagar till många). Jag älskar potatissallad på sommaren, så här kommer en mix av klassisk potatissallad och bearnaisesås. Kan det bli bättre?

I samarbete med Färsodlarna

Svenskodlade Vegobullar

Det här är mathantverk och grönt matnörderi i ett. Bullarna är gjorda på Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs (sötlupin, gråärt, och åkerböna). Det är ingen galet lång ingredienslista utan saker som veteprotein, tapioka och havreris för att få en boll med bra tuggmotstånd. Du hittar dem i frysdisken hos Ica, Hemköp, Willys, Willys Hemma, Eurocash och City Gross, samt på Mathem.se. Läs mer på farsodlarna.se.

Recept: Vegobullar med bearnaise-potatissallad

4 portioner

1 kg fast potatis
2 dl crème fraîche, t ex växtbaserad som Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk
1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk vitvinsvinäger
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 msk torkad dragon
en nypa gurkmeja, för färg
salt

Servering
picklad rödlök

1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar.
2. Rör ihop resterande ingredienser till en krämig dressing. Blanda med potatisen.
3. Stek vegobullarna från Färsodlarna på medelvärme i lite olja. Det tar ca 10 minuter. Du kan även rostade dem i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
4. Servera vegobullarna tillsammans med bearnaise-potatissalladen och picklad rödlök.