Vegos veckomeny v.49

Den här veckan kan du antingen göra en enkel moussaka eller lika enkla majsplättar. Eller så tar du tag och gör egna järpar på kidneybönor eller proteinboostade potatisbullar med fejkon. En härligt varierad meny som jag hoppas du ska gilla.

Måndag: Enkel moussaka
Tisdag: Majsplättar med avokadoröra
Onsdag: Indisk yogagryta
Torsdag: Nasi goreng
Fredag: Grekisk plåt med fetaoströra
Lördag: Potatisbullar med fejkon
Söndag: Järpar med viltsmak
Sött: Chai chocolate chip cookies

Måndag: Enkel moussaka

Moussaka är en härlig grekisk favorit, här med potatis och aubergine. Den har en mild och god smak av kanel och oregano.

Tisdag: Majsplättar med avokadoröra

Det här är en favorit sen länge. Enkla plättar med majs som serveras med en frisk och god avokadoröra. Goda tillsammans med ris.

Onsdag: Indisk yogagryta

En gul curry med blomkål och mandelspån som lyser upp vackert i vintermörkret.

Torsdag: Nasi goreng

Nasi goreng är en indonesisk risrätt som förutom ris även här innehåller ostronskivling, röd chili och haricots verts.

Fredag: Grekisk plåt med fetaoströra

En så smidig vegetarisk plåt med grekiska smaker. Bara låt sköta sig själv i ugnen och servera med en fetaostkräm.

Lördag: Potatisbullar med fejkon

Här kommer potatisbullar med röna ärtor och vita bönor. De serveras med en rökig tofu.

Söndag: Järpar med viltsmak

Gör dina egna järpar med kidneybönor. Härligt smakrika och serveras med en fyllig svampsås och vitlökspotatis.

Sött: Chai chocolate chip cookies

Klassiska chocolate chip cookies med smak av indiskt chaite.