Annons
Cape Ad

Vegetariska pitapizzor med avokadokräm och rostat gott

Enkla ”pizzor” gjorda med pitabröd. Supersmidigt och kan toppas med allt möjligt. Här en vit bönkräm med avokado.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Recept: Vegetariska pitapizzor med avokadokräm och rostat gott

4 portioner

Rostat gott
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
1 blomkålshuvud, i små buketter
2 tsk oregano
2 tsk timjan
1 tsk chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
½ tsk cayennepeppar
½ dl olivolja
salt
svartpeppar

Avokadokräm
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 avokador
1 msk olivolja
2 limefrukter, saften
1 näve babyspenat
salt
svartpeppar

Citronmarinerad rödlök
1 rödlök, tunt skivad
1 citron, saften
2 tsk agavesirap
en nypa salt


Till servering
pitabröd
färsk koriander, valfritt
limeklyftor, valfritt
chiliflakes, valfritt

Rostat gott

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser på en plåt. Rosta i ugnen i 15-25 minuter eller tills blomkålen har mjuknat och allt har fått ordentligt med färg.

Avokadokräm
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

Citronmarinerad rödlök
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 15 minuter.

Servering
1. Stek eller grilla pitabröden så att de blir varma och frasiga.
2. Bred ett lager avokadokräm på bröden och toppa med rostat gott, citronmarinerad rödlök, färsk koriander, limeklyftor och chiliflakes.