Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk tandoori-”kyckling”

Fotograf: Eva Hildén

Vegetarisk tandoori-”kyckling”

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Tandoorikyckling är de där röda bitarna du hittar på indiska restauranger. Här kommer en helt vegetarisk variant.

Liknande recept

Sesamtofu med ris

Vegetarisk kofta b'siniyah

Linser med aubergine och granatäpple

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Marinad
  • 1.5 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 st lime, saften
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk röd livsmedelsfärg
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 400 g vegobitar
  • Vegobitar?

    Vi kallar vegobitar alla "bitar" du hittar i kyl- och frysdisken som kan ersätta t ex kyckling och kött. Vanligtvis gjorda på soja, men finns även av seitan (vetegluten). Hitta din favorit! Psst... även tärnad tofu går bra.

Servering
  • 4 st chapati eller naan
  • 1 st rödlök, skivad
  • raita

Gör så här

Om tandoorikyckling

Du har säkert sett de illröda kycklingbitarna på indiska restauranger. Tandoori syftar på att den tillagas i en speciell ugn, en tandoor. Här kommer en helt veganiserad variant gjord med sojabitar. Den röda färgen kommer dels från chili, men främst från röd livsmedelsfärg. Du kan servera den med lite vad som helst, men traditionellt hålls det enkelt med något tunnbröd och kanske en raita.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

chickenindienindiskkycklingtandooritandoriveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 19 november, 2021

Uppdaterad: 19 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om tandoorikyckling

Du har säkert sett de illröda kycklingbitarna på indiska restauranger. Tandoori syftar på att den tillagas i en speciell ugn, en tandoor. Här kommer en helt veganiserad variant gjord med sojabitar. Den röda färgen kommer dels från chili, men främst från röd livsmedelsfärg. Du kan servera den med lite vad som helst, men traditionellt hålls det enkelt med något tunnbröd och kanske en raita.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

chickenindienindiskkycklingtandooritandoriveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 19 november, 2021

Uppdaterad: 19 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept augusti 26, 2025

Sesamtofu med ris

Jag förstår varför folk inte gillar tofu. Det är ju tyvärr en råvara som felbehandlas alltför ofta i Sverige. Men för att lyckas med konsistensen är en säker metod att täcka grova tofubitar med majsstärkelse och stekpannefritera dem så att de får krispig yta och mjuk och luftig insida. Sen ska man absolut inte hålla igen med smaken! Prova exempelvis att vända ner de friterade tofubitarna i en sötsalt, seg och glansig sesamsås och servera med ris – denna teknik har omvänt mer än en tofuhatare!

Recept augusti 25, 2025

Vegetarisk kofta b’siniyah

Recept augusti 25, 2025

Linser med aubergine och granatäpple

Recept augusti 21, 2025

Arroz sin pollo

Recept augusti 18, 2025

Aloo mutter – potatis med ärter på mitt sätt

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.