Päron, gorgonzola och valnötter är en sån klassisk kombination som är svår att inte falla på. Att kombinera de smakerna på en pizza är oslagbart. Här har vi använt oss av en mjölkfri ost som påminner om grön- och blåmögelostar. En supergod pizza att antingen äta till middag eller servera som snittar.

Pizzadeg
Det finns flera färdiga pizzadegar, både vanliga och glutenfria, kylda i kyldisken. Schysst käk har även en semibakad pizzadeg som bara är att toppa med toppingar. Du kan självklart göra din egen, här är ett recept.

Gorgonzola (vegansk)
GreenVie har en vegansk blåmögelost som är väldigt lik mjölkvarianterna som finns. Ja, vi vet att gorgonzola är en grönmögelost, men smakerna är liknande. :-D Supergod att skiva och ha på mackan, i pastasåser och självklart på en pizza. Du hittar den i kyldisken.

Om valnötter
Valnötter är rika på fleromättat fett och Omega-3. Förvara nötterna svalt så att de inte härsknar. Tänk på att de bränns lätt så strö de över pizzan när det är några minuter kvar.

Recept: Pizza med gorgonzola, päron och valnötter
4 bitar
1 kyld pizzadeg
ca 100 g grön- eller blåmögelost, t ex GreenVie Blue Cheese
1 päron, tunt skivat
1 näve valnötter, hackade
olivolja
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hyvla två tredjedelar av osten över pizzadegen.
- Strö över päronet och hyvla över resterande ost. Ringla över lite olivolja.
- Grädda pizzan i 12 minuter. Ta ut och strö över valnötterna. Grädda i ytterligare 3 minuter.
- Servera på direkten.