Recept: Vegetarisk pasta med dragonsås
4 portioner
400 g vegobitar, t ex Quorn Gourmet filéer eller Hälsans Köks filéer
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 1⁄2 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk
2 1⁄2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande grönsaksfond
1 msk torkad dragon
salt
svartpeppar
en nypa gurkmeja för färg
Servering
kokt ris eller pasta
1. Stek vegobitarna i generöst med olivolja. De ska få fint med färg.
2. Vänd ner gul lök och vitlök och låt fräsa med tills det mjuknar.
3. Häll på crème fraîche, grädde, dijonsenap, grönsaksfond och dragon. Låt puttra på i 5 minuter.
4. Färga eventuellt med lite gurkmeja för gul färg.
5. Servera med kokt ris eller pasta.