Så mer logiskt en mattar tofu! En mild, lagom kryddig indisk curry med tomatbas, tofu och gröna ärtor. God med kokt ris eller indiskt tunnbröd.

26 mar 2020

Jag har gjort roti/chapati så mycket de senaste månaderna att det går av bara farten. Till och med mysigt att stå och kavla ut tunnbröd under tiden som jag tillagar resten av middagen.
Den här grytan går hem hos alla eftersom den är så mild och fyllig i smaken.

4 portioner

1 gul lök, finhackad
0,5 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 tsk garam masala (finns i kryddhyllan)
0,5 tsk mald spiskummin
en nypa strösocker
200 g gröna ärtor
2 dl vatten
400 g fast tofu, tärnad
1,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde

Till servering
kokt ris
roti (tunnbröd)

1. Fräs den gula löken i lite olja tills den mjuknar.
2. Häll ner tomatpuré, krossade tomater, garam masala, spiskummin och strösocker. Koka upp och låt puttra på svag värme under lock i 15 minuter.
3. Rör ner gröna ärtor, vatten, tofu. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
4. Rör avslutningsvis ner grädden och låt allt bli varmt.
5. Servera med ris och roti.

Relaterade artiklar