Vegetarisk Lo mein – kinesiska nudlar

Den här snabba nudlarna är perfekta att göra på frysta grönsaker som du kan ha undangömda i frysen. Protein kan antingen bestå av vegobitar eller kikärter.

Om du letar äggfria nudlar så är risnudlar alltid ett säkert kort. Kung Markattas fullkornsnudlar (som jag använde) är också veganska. I välsorterade matbutiker och asiatiska butiker hittar du ett mycket större utbud.

Hoisinsås hittar du i den asiatiska hyllan och är som en tjock, lite sötare, sojasås.

nudlar för 4 personer

2 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
400 g vegobitar, tofu eller kikärter
400 g frysta wokgrönsaker
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 dl vatten
2 msk ljus sojasås
2 msk hoisinsås
sesamfrön, till servering
chiliflakes, till servering

1. Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stekpanna. Stek vegobitar och wokgrönsaker i omgångar tills allt har fått fint med färg.
2. Häll tillbaka allt i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära, vatten, sojasås och hoisinsås. Låta koka ihop.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner i stekpannan och låt steka med tills även de får lite färg. Servera med sesamfrön och chiliflakes.

*Rätten är vegansk