Recept: Sara Ask & Lisa Bjärbo Foto: Ulrika Pousette
4 portioner
ris för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
rapsolja att fräsa i
4 dl kokosmjölk
400 g krossade tomater
6–7 dl kokta kikärter (2 burkar)
0,5 dl jordnötssmör
2 bananer (kan uteslutas) lite japansk sojasås
Till serveringen
färsk koriander
1–2 dl hackade jordnötter
sambal oelek, kan uteslutas
1 limefrukt
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta.
3. Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat, kikärter och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra ett par minuter, utan lock.
4. Slanta bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås.
5. Servera med färsk koriander, hackade jord- nötter, sambal oelek och limefrukt i klyftor.