Annons
Cape Ad

Vegetarisk kalops

Även vegosar kan njuta av denna mustiga gryta med smak av kryddpeppar och lagerblad. Glöm inte att servera rödbetor till, annat är nästan ett brott mot husmanskostlagen.

Recept och foto: Karoline Jönsson

1 förpackning neutral Oumph (t ex the Strip eller the Chunk), 280 g
3 små gula lökar, strimlade
3 morötter, skivade
2 msk vetemjöl
8 dl grönsaksbuljong
1 msk tamarisoja
20 kryddpepparkorn
5 lagerblad
salt och vitpeppar
Colloritsoja, för färg

Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor

1. Stek oumphen i olja tills den får fin färg. Rör ner gul lök och morötter. Låt fräsa med tills löken mjuknar.
2. Tillsätt vetemjölet och rör ut det så att eventuella mjölklumpar försvinner. Tillsätt grönsaksbuljong, tamarisoja, kryddpepparkorn, lagerblad, salt och peppar. Droppa ner Collorit tills du är nöjd med färgen.
3. Koka upp och låt sjuda ca 15-20 minuter eller tills morötterna har mjuknat.
4. Servera kalopsen tillsammans med kokt potatis och inlagda rödbetor.