Vegetarisk gubbröra

En röra med klassiska smaker som kryddpeppar, kanel och annat gott. Den är extra god på en skiva kavring eller knäckebröd.



Psst… jag tänker säga något kontroversiellt: Jag tycker gubbröra är godare än skagenröra! haha. Den är syrlig, salt, kryddig och ger mig så många nostalgiska matminnen.

3 dl

½ dl yoghurt eller crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
½ dl majonnäs, t ex äggfri
1 msk citronsaft
¼ tsk kryddpeppar
¼ tsk mald kanel
¼ tsk mald ingefära
200 g fast tofu, smulad
1 rödlök, finhackad
½ dl finhackad dill
½ dl finhackad gräslök
salt
vitpeppar

1. Rör ihop yoghurt, citronsaft, kryddpeppar, kanel och ingefära i en skål.
2. Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter innan servering.