De här veganska "revbensspjällen" ser så läckra ut och har en härlig marinad och glaze med BBQ-smak och juliga kryddor. Låt den marinera riktigt länge så smakar den mer. Ett måste på julbordet!

21 Nov 2019

400 g fast, neutral tofu
2 dl BBQ-sås
rivet skal från1 apelsin
saft från 0,5 apelsin
2 tsk riven färsk ingefära

1. För att få in så mycket smak som möjligt i tofun och en fastare konsistens är det bäst att pressa den. Bara vira in tofun i en handduk och lägg en skärbräda eller bricka över. Lägg sedan något tungt, t ex ett mjölpaket och låt stå i minst 30 minuter.
2. Skär tofun i tjocka skivor.
3. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda med tofun. Låt marinera i minst en timme, helst över natten.
4. Stek tofun i lite olja tills den får fint med färg. Var försiktig så att den inte bränns.
5. Pensla med resterande marinad och servera.