10 st
Äggformar (Jello molds) finns att köpa på bl.a. www.ebay.com.
Har du inga äggformar kan du använda vanliga äggkoppar för att göra jättefina ägghalvor. Svart salt bidrar till den ”äggiga” smaken och går att köpa på bl.a. www.indiskkryddor.se.
Äggulan
1 ½ dl grädde, t.ex. soja- eller havregrädde
½ dl olja
1 msk agar agar-pulver
200 g fast tofu
½ tsk svart
salt
några droppar gul karamellfärg
Äggvitan
2 ½ dl grädde, t.ex. sojagrädde
400 g silkestofu
1- 2 tsk svart salt
2 msk agar agar-pulver
Äggulan
Blanda grädde med agar agar-pulver och koka upp i en kastrull. Mosa ner hård tofu, svart salt och lite gul karamellfärg. Låt koka i någon minut och låt sedan kallna.
Äggvitan
Blanda grädde, mjuk tofu, svart salt efter smak i en kastrull och vispa ner agar agarpulver. Tofun kommer att bli slät när du vispar. Koka upp så att agaren löses. Smeten för vitan häller du sedan ner i äggformarna. Fyll dem först till hälften, klicka ner en gula, sätt på locket och fyll upp formen helt.
Recept: Karolina Tegelaar