Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Veganska ägg!!!

Fotograf: Mattias Kristiansson

Veganska ägg!!!

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
10 portioner
Att göra egna äggfria ägg är verk­ligen överkurs, men riktigt kul. Resultatet blir kusligt likt origi­nalet, både i utseende och smak.

Liknande recept

Italiensk smörgåstårtsbakelse

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Smörgåstårta à prinsess

Ingredienser

10 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Äggulan
  • 1.5 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 0.5 dl olja
  • 1 msk agar agar-pulver
  • Agar?

    Gelatin utvinns främst från svinsvål, men även nötkreatur används. Det finns flera vegetariska alternativ, oftast innefattar det någon form av alg. Agar agar är ett sån gelatinersättning och görs på rödalg. Det kommer oftast i pulverform (men även flingor finns) och måste kokas upp för att kunna röras ner i mousser, pannacottor eller som här en matjestårta.

  • 200 g tofu
  • 0.5 tsk svart salt
  • Svart salt?

    Svart salt eller Kala namak är ett naturligt svart bergssalt med en tydlig svavelsmak (=äggig smak). Finns i välsorterade matbutiker och indiska butiker. Kan yteslutas.

  • 4 droppar gul livsmedelsfärg
Äggvitan
  • 2.5 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 400 g mjuk tofu
  • Mjuk tofu?

    Mjuk tofu eller silkestofu är en variant av tofu med mer vatten. Det gör den mjuk i konsistensen, perfekt för desserter. Men den är även god att mixa ner i smoothien.

  • 1 tsk svart salt
  • 2 msk agar agar-pulver

Gör så här

Äggulan
Äggvitan

Tips!

Äggformar (Jello molds) finns att köpa på bl.a. www.ebay.com.
Har du inga äggformar kan du använda vanliga ägg­koppar för att göra jättefina ägg­halvor. Svart salt bidrar till den ”äggiga” smaken och går att köpa på bl.a. www.indiskkryddor.se.

Receptkreatör

Karolina Tegelaar

Karolina Tegelaar

äggäggfrittpåsktegelaarveganveganäggvegansktvegovegomagasinet

Publicerad: 15 april, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Tips!

Äggformar (Jello molds) finns att köpa på bl.a. www.ebay.com.
Har du inga äggformar kan du använda vanliga ägg­koppar för att göra jättefina ägg­halvor. Svart salt bidrar till den ”äggiga” smaken och går att köpa på bl.a. www.indiskkryddor.se.

Receptkreatör

Karolina Tegelaar

Karolina Tegelaar

äggäggfrittpåsktegelaarveganveganäggvegansktvegovegomagasinet

Publicerad: 15 april, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 7, 2025

Italiensk smörgåstårtsbakelse

De här små smörgåsbakelserna har smaker från Italien - röd pesto, parmesan och basilika. De är perfekta till sommarens alla fester, Midsommar och studenten. Du kan självklart göra en större tårta också istället för mindre bakelser.

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Recept april 16, 2025

Smördegspaket med sparris

Recept april 15, 2025

Rispapperschips med asiatisk kronärtskocksröra

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.