Det här är utan tvekan den godaste brownie vi har ätit. Den är fullkomligt sprängfylld med choklad, härligt seg och kladdig i mitten, men en kakig godkant. Ah! Perfektion!

16 aug 2019

Recept: Karolina Tegelaar

12 bitar

Vill du ha en jämn brownie så skakar du brownien lite lätt och släpper den försiktigt i bordet ett par gånger efter att du har tagit ut den ur ugnen. Då jämnar den ut sig innan den stelnar och brownien får mindre kanter.

175 g mjölkfritt margarin
300 g mörk choklad, hackad
1 krm salt1 krm vaniljpulver
1 ½ dl aquafaba (kikärtsspad)
5 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Förbered formen med bakplåtspapper. Har du en form i lämplig storlek viker du pappret i hörnen. Du kan också häfta en form i lämplig storlek med en häftapparat.
3. Smält margarin och choklad i mikrovågsugnen eller i en kastrull. Rör ner salt och vanilj.
4. Vispa upp aquafaban pösigt med florsocker och vänd sedan ner vetemjölet försiktigt. Vänd in kakao och till sist rörs chokladblandningen försiktigt in.
5. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter för en form på 25 x 25 centimeter eller 20 x 30 centimeter eller 25 minuter för en 20 x 20 centimeter stor form. Den är fortfarande kladdig när den tas ut ur ugnen men den stelnar när den svalnar. Förvara och servera rumsvarm.