De här bollarna får smak av finhackade valnötter och grön färg av grönkål. De serveras dessutom med den godaste, ljumma grönkålssalladen med valnötter någonsin.



1 Nov 2019

*Annons Hälsans Kök*

De här bollarna görs på Hälsans Kök Incredible Mince. En formbar sojafärs som du enkelt tinar först för att sedan krydda upp med det du gillar. Forma till bollar eller burgare och stek på. Supersmidigt och framförallt gott såklart!

4 portioner

Valnötsbollar med rosmarin
1 dl valnötter
2 dl hackad grönkål
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk finhackad färsk rosmarin
400 g Hälsans Kök Incredible Mince
salt
svartpeppar

Grönkål med valnötsdressing

200 g grönkål
½ dl olivolja
1 dl valnötter, grovhackade
1 vitlöksklyfta, finriven
2 kvistar rosmarin, repade
salt
svartpeppar


Till servering

granatäppelkärnor
1 apelsin, i klyftor

Valnötsbollar med rosmarin 

1. Mixa valnötterna fint i en matberedare.
2. Häll ner grönkål, lök, vitlök och rosmarin. Fortsätt att mixa till en fin puré.
3. Blanda valnötsröran med den formbara färsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i lite olivolja.



Grönkål med valnötsdressing
1. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka grovt. Lägg ner i en skål.
2. Hetta upp oljan och valnötterna i en kastrull. Värm på till valnötterna har fått fint med färg.
3. Ta kastrullen från plattan och rör ner vitlök och rosmarin. Blanda sedan direkt med grönkålen.
 Krydda med salt och peppar.
4. Sprid ut grönkålen på ett fat. Fördela valnötsbollarna över och toppa med granatäppelkärnor och apelsin.

Relaterade artiklar