Tofupinnar med potatismos och dillsås (fiskfria fiskpinnar)

Husmanskostfavorit i vegoversion. Frasiga tofupinnar som serveras med en ofantligt god dillsås. Servera gärna med en fräsch sallad, sockerärtor och en citronklyfta.

De här fiskfria fiskpinnarna görs på tofu. Jag gillar att marinera de lätt i sojasås och citronsaft men det går att hoppa över. Supergoda tillsammans med potatismos och dillsås.

Färdiga pinnar

Om du inte vill göra dina egna ”fiskpinnar” finns det färdiga att köpa. Du kan kolla in märken som Garant, ICAs egna, Aloba m fl. Du hittar de antingen i kyldisken eller frysdisken.

Recept: Tofupinnar med potatismos och dillsås

4 portioner

Tofupinnar
400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Potatismos

1 ½ kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
salt
vitpeppar

Dillsås
3 dl yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
½ dl majonnäs, t ex äggfri
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra
salt

Tofupinnar
1. Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
2. Vispa ihop vetemjöl och vatten.
3. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

Potatismos
1. Koka potatisen mjuk.
2. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.

Dillsås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.