Tofupinnar, ärtmos med dill och rostade rotfrukter

Alla gillar frasiga tofupinnar, så är det bara. Här serveras de med ett grönt ärtmos och rostade rotfrukter.

4 portioner

Tofupinnar
400 g fast tofu
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 tsk citronpeppar
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Mosade ärtor
400 g gröna ärtor
2 msk naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar

Rostade rotfrukter
400 g fast potatis, i klyftor
200 g morötter, i stavar
200 g palsternacka, i stavar
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Tofupinnar
1. Skär tofun i breda stavar.
2. Vispa ihop vetemjöl, vatten och citronpeppar. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

Mosade ärtor
Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

Rostade rotfrukter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda rotfrukterna med olivolja, salt och peppar på en plåt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fint med färg.