Grönsaker, silkestofu och kallrörd sås tillagas i ugnen medan nudlarna kokar. Blanda sedan allt och din enkla, familjevänliga nudelmiddag är klar att avnjutas.
Tips!
Om du vill variera receptet kan du ersätta tofun med 250 gram naturell färskost.

Nudlar
Jennie Walldéns senaste bok Nudlar (Polaris Fakta) är en fullkomlig nudelfest. Här finns självklart en smidig nudelskola och sedan kapitel som Expressnudlar, Soppor & grytor, Kalla nudelrätter och Stir fry-nudlar. Ett måste för nudelälskaren!
TikTok-nudlar
2 portioner
200 g vetenudlar
400 g silkestofu
½ rödlök, skivad
4 champinjoner, skivade
5 cm zucchini, i tunna stavar
2 salladslökar, i munsbitar (spara lite av det gröna tunt skivat till topping)
Sås
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 msk mörk kinesisk soja
2 msk mirin
2 msk jordnötssmör
1 vitlöksklyfta, riven
Topping
lite grovt hackade jordnötter
ev. hackad koriander
ev. koreansk, sichuansk chiliolja eller sriracha
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg hela tofun, rödlök, svamp, zucchini och salladslök i en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till såsen och häll i formen med grönsakerna. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Häll nudlarna i formen med tofu och grönsaker och rör om ordentligt.
4. Toppa med jordnötter, eventuellt koriander och chiliolja eller sriracha. Njut av krämigheten och alla de goda smakerna!