The Beyond Burger™ innehåller faktiskt mer protein än en burgare av kött samtidigt som den innehåller både mindre mättat fett och mindre fett totalt. Den är också fri från soja och gluten.

21 maj 2019

– Intresset för växtbaserad mat ökar kraftigt i våra butiker och vi är väldigt glada för att få introducera The Beyond Burger™ för Coops medlemmar och kunder. Det är en burgare som sätter en ny standard för hur växtbaserad mat smakar, säger Linn Karlsson, ansvarig inköpare för vegetariska proteiner på Coop.

The Beyond Burger™ erbjuder den saftiga goda smaken från kött – samtidigt som man får hälso- och miljöfördelarna med plantbaserad mat. Proteinet kommer från ärtor, den röda färgen kommer från rödbetor samtidigt som kokosolja och potatisstärkelse skapar en saftig burgare med ett perfekt tuggmotstånd. Resultatet blir en enastående växtbaserad burgare som ser ut som, tillagas och smakar som kött.

The Beyond Burger™ innehåller faktiskt mer protein än en burgare av kött samtidigt som den innehåller både mindre mättat fett och mindre fett totalt. Den är också fri från soja och gluten.
Beyond Meat® grundades 2009 med uppdraget att skapa kött direkt från växter. Genom att skifta från djurbaserat kött till växtbaserat kött har Beyond Meat skapat en hållbar lösning på fyra växande problem: hälsa, klimatförändringar, ansträngda naturresurser och djurvälfärd.

The Beyond Burger™ har gjort stor succé i hemlandet USA. I södra Kalifornien har den i en av de större matkedjorna redan gått om köttburgarna i försäljning.

The Beyond Burger™ kommer att säljas på Coop.se och kommer att kunna beställas hem av alla Coops butiker och finnas tillgängliga med start vecka 22. En förpackning med två burgare kommer att ha ett cirkapris på 64.95 kronor.

Relaterade artiklar