Annons
Cape Ad

Tacopastagratäng

En enkel pastagratäng med tacofärs och ett krämigt täcke med smak av salsa. En garanterat ny vardagsfavorit.

Recept: Enkel tacopastagratäng

5-6 portioner

400 g pasta
1 liten burk majskorn
1 röd paprika, finhackad
1 rödlök, finhackad
400 g vegofärs, sojafärs eller ärtfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche eller Oatly Turkisk havregurt
1 burk salsa
ev. 2 dl riven ost

  1. Koka pastan och blanda med majs, paprika och lök i en gratängform.
  2. Stek färsen så att den får fint med färg och blanda sedan ner tacokrydda och vatten. Låt puttra ihop.
  3. Bred färsen över pastan.
  4. Blanda ihop crème fraîche och salsa i en skål. Bred över gratängen och strö över osten.
  5. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Allt ska få fint med färg.