En klassisk stroganoff går att förändra i oändlighet. Just nu älskar vi fyllig svampsmak och matig tofu som grund.

31 Aug 2017

4 portioner

råris för fyra personer

500 g champinjoner
1 gul lök
200 g fast tofu
2 tsk dijonsenap
½ dl tomatpuré
3 dl vatten
1 msk flytande grönsaksfond, eller 1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche, t ex Oatly iMat Fraiche eller sojayoghurt
2 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skiva champinjonerna och hacka den gula löken. Skär tofun i mindre bitar. Fräs i lite olja tills löken har släppt sin vätska och allt börjar få färg.
Rör ner dijonsenap, tomatpuré, vatten, grönsaksfond och crème fraîche. Låt puttra i 15 minuter. 
Vänd ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med råris.