Vegetarisk pasta med grönkålspesto

Den här pastasåsen blir lysande grön i färgen och får en helt fantastisk smak. Och hela middagen tar 10 minuter att slänga ihop. Perfekt!

Du behöver inte addera basilika till den här såsen, den blir god ändå. Men jag hade lite hemma och tycker smaken är fantastisk.

pasta för 4 personer

200 g grönkål
0,5 kruka basilika
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl olivolja
ev. 1 dl riven parmesan, t ex Violife eller GreenVie alternativt 2 msk näringsjäst
1-1,5 dl vatten
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Dra av grönkålsbladen från de hårda stjälkarna. Koka i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av något i en sil och pressa sedan ut så mycket vatten du kan.
3. Häll ner grönkål, basilika, pumpafrön, olivolja, ost eller näringsjäst i en blender och mixa ihop. Späd med vatten tills du får en bra konsistens. Jag gillar att få till en riktigt slät sås. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera!