Vem behöver ost när man använder en underbart krämig sötpotatis, perfekt att lägga mellan två frasiga tortillabröd. En snabb tacofavorit du kommer att göra om och om igen.

5 Feb 2017

4 portioner

2 stora sötpotatisar, ca 800 g
½ dl vatten
2 limefrukter, saften
2 tsk chipotlepasta, finns i texmex-hyllan
2 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
salt
svartpeppar
1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
4 mellanstora tortilla
bröd
rapsolja att steka i

Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuk i vatten.
Mosa eller mixa sönder tillsammans med vatten, limesaft, chipotlepasta, spiskummin, koriander, salt och peppar. 
Skölj de svarta bönorna och vänd ner.
Bred ut fyllningen på hälften av bröden. Lägg på resterande tortillabröd och stek dem sedan gyllene i lite olja.